17, 18 en 19 oktober: Festival of Older People

17, 18 en 19 oktober: Festival of Older People

The Faketory organiseert op 17, 18 en 19 oktober 2017 het Festival of Older People in Utrecht en wil daarmee een herijking op gang brengen van de beelden en ideeën over ouder worden.  Hoe is het om oud te zijn? Ga je anders leven als jongere als je weet dat je 90 wordt in plaats van 70? En zijn ouderen wel oud? Klopt het beeld dat in de media getoond wordt wel?

Het Festival of Older People bestaat uit twee onderdelen:

Congres

Op 17, 18 en 19 oktober vindt van 10:00 tot 16:00 een congres plaats voor professionals. Alle sprekers reflecteren vanuit eigen ervaring en kennis op de vraag “Hoe zou een maatschappij eruit zien waarin het onderscheid tussen oud en jong niet bestaat?” En “Wat betekent voor mij het concept ouderen bestaan niet.”

De sprekers zijn: Drs. Hedy D’ancona; Boris van der Ham; Freek de Jonge; Prof Dr. Rene Ten Bos; Dr. Martijn van Oorschot; Drs. Sabya van Elswijk; Karin Breurs; Prof. Dr. Lisette de Groot; Prof. Dr. Anna Machielse; Harry Starren en Sylvana Simons. Kijk voor het volledige congresprogramma en de prijzen op: www.festivalofolderpeople.nl/programma

Festival

Aansluitend is er een festival met o.a. beeldende kunst, muziek, theater, toneel en  dans.  De kunstenaars en performers zijn ouderen uit Utrecht en de rest van Nederland. Ook is er een filmfestival met films over ouderen, van ouderen en door ouderen.

Het festival is dagelijks van 16:00 uur tot 20:00 uur en is voor iedereen toegankelijk. Kijk voor het programma en prijzen op www.festivalofolderpeople.nl/programmafestival

 

website: Netcreators