ANWB Landelijke uitrol AutoMaatje

ANWB Landelijke uitrol AutoMaatje

Mensen zo lang mogelijk mobiel houden en laten deelnemen aan het sociaal maatschappelijk verkeer. Dat is de reden waarom de ANWB begin 2015 ANWB AutoMaatje, een vervoersservice waarbij vrijwilligers met hun eigen auto minder mobiele plaatsgenoten vervoeren, startte met een tweetal proefprojecten.

 
Beide pilots in Barneveld en Woerden waren succesvol en verliepen naar grote tevredenheid van de betrokken mensen, vrijwilligers en gemeenten. In 2016 brachten 80 vrijwilligers, 400 minder mobiele dorps-en stadsgenoten ruim 4.000 keer onder de mensen. AutoMaatje is inmiddels ook gestart in de gemeenten Abcoude, Mijdrecht, Wilnis en Vinkeveen. Naar verwachting volgen begin 2017 nog zes gemeenten (Dalfsen, Simpelveld, Amsterdam Nieuw West, Son & Breugel, Heemstede en Almere). Daarnaast is de ANWB in gesprek met nog 10 andere gemeenten verspreid over Nederland. Daarmee is de start van een landelijke uitrol van ANWB AutoMaatje een feit.
 
Even boodschappen doen, naar de huisarts of de kapper gaan of een partner in het verzorgingstehuis bezoeken is niet vanzelfsprekend voor 1 op de 5 zeventigplussers en honderdduizenden mensen met een gezondheidsbeperking. Met AutoMaatje wil de ANWB samen met welzijnsinstellingen en vrijwilligers mensen helpen mobiel en actief te blijven. Het initiatief is lokaal georganiseerd en heeft geen winstoogmerk.

Man Bijt Hond serie ‘ AutoMaatje, samen komen wij er wel’

Een rit is vaak meer dan vervoer alleen en zorgt voor sociaal contact en een gesprek tussen deelnemer en de vrijwillige chauffeur. Welke rol AutoMaatje speelt in het leven van de gebruiker en de vrijwilliger is te zien in de vierdelige Man Bijt Hond serie ‘AutoMaatje, samen komen wij er wel’. De hele serie is te bekijken via manbijthond.tv.

 

[Bron: ANWB]

website: Netcreators