Bayer geeft innovatieve starters duwtje in de rug

Bayer geeft innovatieve starters duwtje in de rug

Voor het vijfde jaar op rij wil Bayer jonge bedrijven met innovatieve digitale gezondheidsoplossingen gericht op zorgverleners of patiënten een duwtje in de rug geven. Start-ups kunnen zich tot 31 mei 2017 inschrijven voor dit open innovatieprogramma ‘Grants4Apps’.

De Grants4Apps (G4A) Accelerator van Bayer is aan zijn vijfde ronde toe. Ook in 2017 gaat Bayer op zoek naar zogenoemde ‘digital health start-ups’, jonge bedrijven die met nieuwe software, hardware, technologieën of processen bijdragen tot een verbetering in de gezondheidszorg. Iedere start-up ontvangt tot 50 000 EUR financiële steun en kan ongeveer 100 dagen lang gebruik maken van de Grants4Apps Accelerator kantoorruimte. Gedurende die periode stelt Bayer niet alleen ervaren managers als coaches ter beschikking aan deze start-ups, maar biedt ook intensieve mentoring door externe ondernemers aan.

Start-ups uit de hele wereld, met uitzondering van de VS, worden uitgenodigd hun projectideeën in te dienen, voor 31 mei 2017. In juni zal een deskundige jury de vijf winnaars selecteren,  die zullen worden uitgenodigd om van september tot november in de Accelerator op de Bayer Campus in Berlijn aanwezig te zijn. Naast de  financiering, wordt de start-ups werkruimte, begeleiding en deskundig advies over de ontwikkeling van het bedrijfsleven, marktonderzoek, financiële planning, en beleggen aangeboden. Het doel voor de start-ups in het programma is om hun product- en businessmodel verder te ontwikkelen, zodat ze na het programma de financiering uit andere bronnen kunnen verkrijgen.

Over Grants4Apps

Grants4Apps is een open innovatie initiatief, begonnen in 2013 als een crowdsourcing programma. Het biedt financiële steun aan ontwikkelaars en start-ups voor hun software, hardware en technologische projecten die bijdragen aan het verbeteren van gezondheidsparameters of farmaceutische processen. Het crowdsourcing programma werd in 2014 uitgebreid met de Accelerator als een nieuw model voor open innovatie op het vlak van digitale gezondheid. De “Grants4Apps Accelerator” biedt specifieke kantoorruimte voor vijf start-ups met concepten voor innovatieve technologieoplossingen voor gezondheidsvraagstukken. In deze kantoorruimte, die zich bevindt bij Bayer Pharmaceuticals in Berlijn, kunnen bedrijven aan een verdere ontwikkeling van hun projecten en businessmodellen werken.

[Bron: Bayer]

 

website: Netcreators