Innovatieve producten

Innovatieve productenDe toenemende levensverwachting leidt tot een toename van het menselijk kapitaal dat groei en innovatie bevordert. Ondernemers zien in vergrijzing (naast de nadelige effecten) veel nieuwe mogelijkheden. De sterke groei van de groep senioren vormt een belangrijke, weinig conjunctuurgevoelige groeimarkt voor een reeks nieuwe producten en diensten.

Ouderen in de toekomst vormen een groep die door de ontwikkeling van de gezondheidszorg en de medische technologie veel langer actief, productief en koopkrachtig blijft dan vorige generaties. Dit biedt kansen voor: zelfstandigheid bevorderen, ICT en technologie, de bouw van seniorenwoningen, financiële dienstverlening, pensioenen, verzekeringen, voeding, consumentengoederen, arbeidsmanagement, distributie, onderwijs, cultuur, educatieve dienstverlening, toerisme & vrijetijdsbesteding, mobiliteitsoplossingen voor ouderen.

Actueel

Nieuwe column Louis Neven

Nieuwe column Louis Neven

Louis Neven schreef samen met Miriam Reelick een column over het Fietslabyrint; een realistische fietsomgeving op een tv, gekoppeld aan een hometrainer.

Aanbieding

Nooit te oud om te leren

Terugblik op ons najaarscongres

Columns Louis Neven

Lachen is gezond

Lachen is gezond

‘Als laatste deel van het drieluik een paar verhalen over de leuke dingen die je soms meemaakt met Paro.’

Agressie

Agressie

In deel twee van een drieluik over robotzeehondje Paro deelt Louis Neven een aantal verhalen over agressief of afwijkend gedrag bij mensen met dementie en de rol die Paro daarin kan spelen.

Partner aan het woord

“Passiviteit doorbreken”

De interactieve geluidsboog Sona helpt om passiviteit bij senioren te doorbreken en stimuleert om samen te bewegen.

Harrie Kerkhof

Business developer, Yalp

website: Netcreators