Bouw duurzaamste woonzorgcomplex gestart

Bouw duurzaamste woonzorgcomplex gestart

Woonzorgorganisatie DrieGasthuizenGroep, lid van Active Ageing Nederland, is gestart met de nieuwbouw van Huis en Haard. De eerste paal van het woonzorgcentrum in de Arnhemse wijk Klingelbeek werd dinsdag 5 april geslagen. Huis en Haard wordt een van de meest duurzame woonzorgcomplexen van Nederland.

Win-win situatie

Woonzorgmanager Wilma van Arragon is verheugd: “We zijn erg trots dat we hier een van de meest duurzame woonzorggebouwen van Nederland realiseren. Er wordt gebruik gemaakt van duurzame en natuurlijke bouwmaterialen. Het meest opvallend wordt het dak, waar 1.200 m2 zonnepanelen op worden gelegd. Hierdoor krijgt Huis en Haard energielabel A++++. De flinke besparing op de energiekosten kan weer ten goede komen aan de zorg. Zo levert duurzaamheid een win-winsituatie op!”

‘Healing Environment’

Onder duurzaamheid verstaat DrieGasthuizenGroep niet alleen de technische duurzaamheid van gebouwen. Het gaat ook om de belevingskwaliteit ervan, zowel door de cliënten als door het personeel. Verder staan daarin duurzame aspecten in de zorg aan cliënten centraal. Dit noemen we ‘healing environment’. Ofwel een omgeving waarin cliënten zich thuis voelen en die bijdraagt aan hun geestelijke en lichamelijke gezondheid. Bij het personeel gaat het om werkplezier, werkcomfort en een gezonde omgeving om in te werken. Dit kan worden gerealiseerd door de inrichting van het gebouw met natuurlijke materialen, regelbare ledverlichting, veel natuurlijk licht en groen.

 

website: Netcreators