Dansen met je Rollator en (Moderne) Dans voor Senioren

Dansen met je Rollator en (Moderne) Dans voor Senioren

Professioneel dansdocent Sanne Fokkens stimuleert ouderen om in beweging te komen. De dansdocent geeft dansles aan senioren in Amsterdam-Noord. Wekelijks krijgen de deelnemers de nodige lichaamsbeweging, waardoor ze zich fitter en sterker gaan voelen. Maar dansplezier staat voorop!

Sanne heeft ruime ervaring met dans en ouderen: ‘Ik was negen jaar lang artistiek leider van een dansgezelschap voor en met ouderen en als adviseur (dans) bij Kunstfactor (nu LKCA) was ik altijd betrokken bij de onderwerpen en projecten omtrent senioren en cultuurparticipatie.’

Tegenwoordig werkt zij vooral als dansdocent en biedt ze ouderen in Amsterdam-Noord twee soorten lessen aan. ‘Dansen met je Rollator’ is voor mensen met een rollator. Er wordt rekening gehouden met de fysieke mogelijkheden en wensen van de deelnemers. Niets moet, alles mag. ‘(Moderne) Dans voor Senioren’ is voor actieve 50-plussers, waarbij het aanleren van dansen en oefeningen, afgewisseld wordt met (improvisatie-)opdrachten.

Er wordt gedanst op allerlei soorten muziek. Van pop tot folk/traditional en (neo-)klassiek. Voor en na de les is er gelegenheid om gezellig iets te drinken met elkaar.

Meer informatie over deze lessen? Neem contact op met Sanne Fokkens, via sanne@sannefokkens.nl, 06-24957401 en/of kijk op: www.sannefokkens.nl

website: Netcreators