Edgar Keehnen: ‘een beetje mens vergrijst niet’

Edgar Keehnen: ‘een beetje mens vergrijst niet’

Edgar Keehnen zal tijdens het symposium  ‘Lokale seniorenbehoefte in beeld‘ op 6 juli aanstaande een presentatie verzorgen over ‘De mindset van senioren’. Keehnen is directeur van het bureau AgeWise. Hij is tevens part-time docent Marketing aan de Hogere Hotelschool Den Haag. Ook is hij auteur van het boek ‘Grey Ocean Strategy’.  Dit boek krijgen alle bezoekers van het symposium gratis mee naar huis.

De oudere veel beter leren kennen

Volgens Edgar Keehnen is het juist nu essentieel voor gemeenten om ouderen beter te leren kennen, want, zo zegt hij ‘een beetje mens vergrijst niet’.

‘Al meer dan zeventien jaar hou ik me met veel plezier en interesse bezig met de doelgroep ouderen. En al meer dan zeventien jaar merk ik met veel ongenoegen hoe veel organisaties beleid voor deze doelgroep ontwikkelen op soms totaal verkeerde veronderstellingen over deze doelgroep.

Immers “Een beetje mens vergrijst niet”. Zeker niet op de manier hoe velen van ons denken. Want velen van ons duiken niet in de psychologie van het ouder worden. En hebben geen goed begrip van waar veel ouderen echt voor gaan in hun leven, welke prioriteiten zij stellen en welke emoties met het klimmen van de leeftijd significant belangrijker worden.

Zo ook voor langer zelfstandig kunnen blijven wonen. Want dat gaat veel verder dan alleen drempels weghalen of een steun in de badkamer. De psychologie van het ouder worden geeft ons al een veel beter begrip van wat ouderen van belang vinden met betrekking tot langer zelfstandig blijven wonen. Maar wat betekent dat nu voor de gemeente met betrekking tot onder andere mobiliteit, veiligheid, sociale activiteiten, winkelen, een groene omgeving, buren? Essentieel om te weten voor een effectief ouderenbeleid want “een beetje mens vergrijst niet”. U toch ook niet?’

 

 

website: Netcreators