Festival of Older People

Festival of Older People

The Faketory organiseert op 17, 18 en 19 oktober 2017 het Festival of Older People in het ZIMIHC theater Zuilen in Utrecht. Het thema is: ‘Ouderen bestaan niet’. Met daaraan gekoppeld de vraag: ‘Hoe zou de maatschappij eruitzien als het verschil tussen jong en oud wegvalt?’

In Nederland zijn vele initiatieven voor zorg en met zakelijke innovatie om de ouder wordende maatschappij te bedienen. Er wordt alleen een belangrijke vraag vergeten: wat betekent het om ouder te worden? The Faketory heeft de afgelopen 10 jaar internationaal wetenschappelijk onderzoek gedaan naar deze vraag en toont op het festival wetenschappelijk gefundeerde inzichten. Ze gebruiken daarbij de kunsten om wetenschappelijke inzichten over te brengen.

Het festival bestaat uit een inhoudelijk congres met sprekers en workshops van mensen die spreken vanuit kennis en ervaring, waaronder Anja Machielse (hoogleraar HvU), René ten Bos (hoogleraar en Denker des Vaderlands), Hedy d’Ancona (feministe en sociaal wetenschapper), Martijn van Oorschot (antropoloog) en Karin Bruers en Freek de Jonge (cabaretiers).

Daarnaast zal er een festival vol dans, ballet, muziek, toneel en theater geboden worden en een filmfestival met documentaires over oud zijn. Zorghuizen zoals het Ramses Shaffy huis en het Rosa Spierhuis doen mee. Ook de beeldende kunsten zullen ruim vertegenwoordigd zijn: van Aatje Veldhoen, via Peter Klashorst tot Ronald Merkesteijn, Ama Kaag en Marian SmitsKovács.

Het hele programma is te zien op de website: www.festivalofolderpeople.nl

website: Netcreators