Bouw Krasse Knarrenhof Zwolle binnenkort van start

Bouw Krasse Knarrenhof Zwolle binnenkort van start

In april 2017 begint de bouw van het Krasse Knarrenhof Zwolle. Het woonconcept Knarrenhof is gebaseerd op de hofjes van vroeger. Het concept geeft een antwoord op het verschralen van pensioenen, de vergrijzing, de toename van het aantal eenpersoonshuishoudens en het risico op sociale vereenzaming.

Knarrenhof is een landelijke organisatie met een maatschappelijk doel, namelijk leeftijdsbestendige bouw voor woongroepen van gelijkgestemde, zelfredzame senioren. Ooit waren hofjes de plekken voor armen, ouderen, weduwen en zieken. Het was er besloten en veilig, maar zeker niet luxe en comfortabel. En dat is dit concept wel. Knarrenhof stelt privacy en wooncomfort centraal in een veilige en afsluitbare hof. Ieder heeft een eigen voordeur, inpandige berging, terras, zolder en eigen afsluitbare schuur op het terrein.

Door de combinatie van ouderwets burenfatsoen en “noaberschap” zijn mensen hier nooit alleen. Met de gemeenschappelijke tuin en hobbyruimte is er namelijk mogelijkheid voor ontmoeting. Het is beslist geen woongroep, want niets moet gezamenlijk, maar het kan wel. De toekomstige ‘hovelingen’ organiseren samen het onderhoud, de zorg, energie etc. met hulp van de landelijke Stichting. Alles wat ze zelf kunnen doen, doen de bewoners zelf.

[Bron: Knarrenhof.nl]

website: Netcreators