Ambassadeurs

Met trots stellen wij voor: de ambassadeurs van Active Ageing Nederland. Stuk voor stuk personen die zich sterk maken voor dit project. De ambassadeurs zijn altijd druk in de weer geweest voor de maatschappij. Zorgen, organiseren, besturen en activeren. Ook nu, met volop levenservaring, zetten zij zich in voor anderen. Leer ze hier beter kennen!

De ambassadeurs zijn bekende en minder bekende Nederlanders die het project een warm hart toedragen. Zij steunen de doelen van het project, willen hieraan hun naam verbinden en zijn bereid om zich voor het project in te zetten. Het is de bedoeling dat het team van ambassadeurs nog gaat groeien.

Columns

Hoe een magneetje je vitaal kan houden

Hoe een magneetje je vitaal kan houden

Veel innovatieprojecten voor ouderen beginnen bij wat ouderen niet kunnen. Maar wat nou als je begint vanuit de creativiteit en onafhankelijkheid van oudere mensen?

Lachen is gezond

Lachen is gezond

‘Als laatste deel van het drieluik een paar verhalen over de leuke dingen die je soms meemaakt met Paro.’

Agressie

Agressie

In deel twee van een drieluik over robotzeehondje Paro deelt Louis Neven een aantal verhalen over agressief of afwijkend gedrag bij mensen met dementie en de rol die Paro daarin kan spelen.

Paul en Paultje

Paul en Paultje

Het eerste deel van een drieluik over Paro; een robotje in de vorm van een zeehondenpup die vooral gebruikt wordt in de zorg voor mensen met dementie.

De waarde van het gesprek

De waarde van het gesprek

Eigen regie is goed. Maar is meer eigen regie altijd beter? Louis Neven illustreert waar ons streven naar meer eigen regie toe zou kunnen leiden.

Indian Summer

Indian Summer

De nazomer van het leven wordt door de meesten volop geleefd. Helaas benadrukken gerontechnologen vooral dat het in de herfst flink kan stormen of lelijk en grijs kan zijn.

Ambassadeur aan het woord

“Bewegen is gezond en leuk!”

Als ambassadeur wil ik me graag inzetten voor het uitdragen van het goede nieuws dat bewegen gezond en leuk is. Belangrijk is dat iedereen iets doet wat hij of zij LEUK vindt en wat niet te moeilijk wordt gevonden. De omgeving kan daarbij stimuleren en uitdagen.

Marijke Hopman-Rock

VUmedisch centrum Amsterdam en TNO in Leiden

Column Lisette de Groot

Column Louis Neven

website: Netcreators