Hannah Bovenkerk

AA_ambassadeurs14Beroep

Voorzitter van de Protestants Christelijke Ouderen Bond (PCOB).

Wat betekent Active Ageing voor u persoonlijk?

Ik ben ervan overtuigd dat je al je spier(groep)en inclusief de hersenen goed moet blijven trainen, want “if you do not use it, you will loose it”. Blijf werken, blijf sporten of bewegen, blijf met andere generaties in gesprek.

Wat spreekt u aan in Active Ageing Nederland?

Binnen afzienbare tijd is de helft van de Nederlandse volwassenen 50+. De zorgkosten nemen schrikbarend toe, en dan gaat het vaak over leed dat al geschied is. Ik hecht zeer veel waarde aan preventie en concentratie van informatie.

Hoe ziet u Active Ageing in zijn meest ideale vorm voor zich?

Een netwerkorganisatie waarin steeds weer nieuwe netwerken actief zijn, maar waarin ook met partners uit de gehele samenleving innovatieve produkten en diensten worden ontwikkeld.

En hoe ziet u de toekomst van Active Ageing Nederland?

Ik hoop dat we als ouderen door onze inzet en activiteiten erin slagen het vooroordeel over senioren weg te nemen en de beeldvorming over de vruchtbaarste levensfase blijvend positief kunnen beïnvloeden.

Aanmelden voor nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

Vul hieronder uw gegevens in en blijf op de hoogte van alle evenementen en ontwikkelingen op het gebied van Active Aging!
* = verplicht veld

Columns ambassadeurs

Hoe een magneetje je vitaal kan houden

Hoe een magneetje je vitaal kan houden

Veel innovatieprojecten voor ouderen beginnen bij wat ouderen niet kunnen. Maar wat nou als je begint vanuit de creativiteit en onafhankelijkheid van oudere mensen?

website: Netcreators