Louis Neven

Louis NevenBeroep

Lector Active Ageing aan de Avans Hogeschool

Zorgtechnologie die past in de levens van ouderen

“We leven in een samenleving die enerzijds vergrijst en anderzijds steeds technologischer wordt. Voor ingenieurs en beleidsmakers ligt het dan ook voor de hand om technologische oplossingen te verzinnen voor de uitdagingen die de vergrijzing biedt. Deze passen echter vooralsnog maar slecht bij de actieve oudere van vandaag. Het is van belang dat we goed begrijpen wie de ouderen van vandaag zijn, hoe zij hun leven willen leven en hoe divers al die mensen zijn. Pas als we vanuit dat begrip gaan ontwerpen komen we tot technische oplossingen die passen in de levens van de ouderen van tegenwoordig.”

Louis Neven publiceert op maandelijkse basis columns op de website van Active Ageing Nederland. Klik hier voor een overzicht van de columns die hij tot op heden geschreven heeft.

Aanmelden voor nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

Vul hieronder uw gegevens in en blijf op de hoogte van alle evenementen en ontwikkelingen op het gebied van Active Aging!
* = verplicht veld

Columns Louis Neven

Hoe een magneetje je vitaal kan houden

Hoe een magneetje je vitaal kan houden

Veel innovatieprojecten voor ouderen beginnen bij wat ouderen niet kunnen. Maar wat nou als je begint vanuit de creativiteit en onafhankelijkheid van oudere mensen?

website: Netcreators