Stichting STV GeheugenVenster

Naam contactpersoon: Ingrid van der Horst
Website: www.geheugenvenster.nl
Telefoonnummer: 020 – 416 05 03
Mailadres: ingrid.vanderhorst@geheugenvenster.nl
LinkedIn: Ingrid van der Horst
Facebook: Stichting STV GeheugenVenster

Ingrid van der Horst

Stichting STV GeheugenVenster

Profiel

Kunt u kort wat vertellen over uw organisatie en hoe u met uw organisatie een bijdrage levert aan de kwaliteit van het leven van ouderen?
Stichting STV GeheugenVenster levert een muziek- en beeldprogramma t.b.v. ouderen in (woon)zorglocaties en verpleeghuizen. Het STV dagprogramma sluit goed aan op de belevingswereld van mensen met dementie, geeft structuur in het dagritme, handreikingen voor reminiscentie en stimuleert het (samen) doen van activiteiten.

Vooral voor mensen die fysiek of door ziekte wellicht beperkt zijn om actief te bewegen, is het prikkelen en activeren van de hersenen des te belangrijker voor het zo lang mogelijk in stand houden van een goede (geestelijke) gezondheid. Door speciale beeldprogramma’s wordt het geheugen geprikkeld en meedoen of meebewegen gestimuleerd.

Stichting STV GeheugenVenster biedt een verantwoord programma waardoor ‘TV kijken’ daadwerkelijk een zinvolle bijdrage levert en positieve invloed heeft op het welzijn van de bewoners in verzorgings- en verpleeghuizen. Het dagprogramma van STV ondersteunt zowel de kijker (met dementie), hun bezoek, de vrijwilligers, de activiteitenbegeleiding als het verzorgend personeel.

Waarom heeft u besloten deel te nemen aan Active Ageing Nederland?
Het Active Ageing platform biedt een netwerk van specialisten en ondernemers die, net als wij, het zo lang mogelijk in stand houden van een goede gezondheid van kwetsbare ouderen hoog in het vaandel hebben staan.

Door samen op te trekken, bereik je meer dan alleen.

Wat verwacht u toe te kunnen voegen aan Active Ageing Nederland?
In onze toekomstige samenleving krijgen we met z’n allen meer te maken met mensen met dementie. Aangezien deze mensen niet goed in staat zijn om zich aan te passen, moet de omgeving zich aanpassen aan (en rekening houden met) hen.

Ook mensen met dementie kijken wel eens televisie. Echter, zij kijken met andere ogen, beleven de beelden anders. Hiermee wordt in het huidige tv-aanbod geen rekening gehouden, met zelfs ongewenst gedrag als gevolg. Stichting Seniorentelevisie wil met haar specifieke kennis bijdragen aan een dementievriendelijke leefomgeving door speciale beleef- en dagritmeprogramma’s. Zodat ook de omgeving gaat kijken met andere ogen en zich ervan bewust wordt dat het anders kan, en moet.

Wat verwacht u dat Active Ageing Nederland aan uw organisatie toe kan voegen?
– Aandacht voor het feit dat mensen met dementie gebaat zijn bij diensten die zelfstandig functioneren en gevoel voor eigenwaarde zo lang mogelijk in stand houden.
– Het delen van specifieke kennis ten behoeve van de ontwikkeling van nieuwe beeldprogramma’s welke op een juiste manier de hersenen prikkelen en activeren tot meedoen.

Waar denkt u dat we over een jaar staan met Active Ageing Nederland?
Wij hopen dat er meer projecten zijn gerealiseerd cq zijn gestart, meer gemeenten en bedrijven meedoen, waardoor de seniorvriendelijke cq dementievriendelijke samenleving niet alleen een onderwerp is op de agenda, maar hiernaar vooral ook wordt geacteerd.

 

Aanbieding

Word partner

En profiteer van de vele voordelen

Verstand van zaken

“We zochten een partner in Nederland met verstand van zaken, die dezelfde missie heeft als wij. In België is Zembro reeds bekend, maar onze introductie naar de Nederlandse markt staat nog in de kinderschoenen. We hopen dat we ook Nederlandse senioren en hun familie gemoedsrust kunnen brengen, zodat senioren langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen.”

Koen Delaet

Business Creator, Zembro

Aanmelden voor nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

Vul hieronder uw gegevens in en blijf op de hoogte van alle evenementen en ontwikkelingen op het gebied van Active Aging!
* = verplicht veld
website: Netcreators