Opleidingen Sport & Bewegen Senioren Tilburg en Arnhem

Opleidingen Sport & Bewegen Senioren Tilburg en Arnhem

Gezond en fit blijven is voor ouderen belangrijk. Bewegen als onderdeel van een gezonde leefstijl geeft zowel fysiek als mentaal gezondheidswinst. Echter als bewegen door aandoeningen in toenemende mate beperkt wordt is het niet altijd meer een vanzelfsprekende activiteit. Het blijkt dan ook dat met name ouderen in woonzorginstellingen te weinig bewegen. Onderzoek toont aan dat driekwart van de bewoners zelfs inactief is. Inspectie Gezondheidszorg (IGZ ) ontwikkelde met het werkveld 7 bouwstenen voor bewegen als vast onderdeel binnen  verantwoorde ouderenzorg. Maar dit vraagt ook om verantwoorde begeleiding.

Daarom heeft ROC Tilburg, School voor Sport en Bewegen  en School voor Welzijn in samenwerking met CIOS RijnIJssel in Arnhem drie opleidingen ontwikkeld. Deze opleidingen richten zijn op de begeleiding en stimuleren van senioren van 55 tot 100 jaar in sport en bewegen. De opleidingen worden in de avonduren gegeven en zijn dus goed te combineren met een baan. Hieronder het volledige aanbod van de opleidingen.

 

Sport & Beweegleider Senioren (Tilburg)/ Sportleider Seniorensport (Arnhem) 

Als Sport en Beweegleider Senioren geef je les aan vitale en actieve ouderen vanaf ongeveer  55 jaar. Je geeft  gymnastiek, sport en spel. Doel is het bevorderen van de gezondheid , voorkomen en/of vertragen van aandoeningen en vergroten van sociale contacten.  Je kunt aan de slag als ZZP, bij commerciële bedrijven, ouderenorganisaties en sportverenigingen.

Folder Sport & Beweegleider Senioren (ROC Tilburg)
Folder Sportleider Seniorensport (CIOS Arnhem)

 

Senioren Beweegbegeleider (Tilburg & Arnhem)

Als Senioren Beweegbegeleider verzorg je op verantwoorde en afgestemde wijze groepslessen of individuele beweegbegeleiding van kwetsbare ouderen. Doel is behoud en vergroten van zelfredzaamheid en het vergroten van sociale contacten. Je kunt aan de slag bij woonzorginstellingen en aanleunaccommodaties.

Folder Senioren Beweegbegeleider (ROC Tilburg)
Folder Senioren Beweegbegeleider (CIOS Arnhem)

 

Senioren Beweegcoördinator (Tilburg)/ Beweegstimulering Senioren (Arnhem)

Als Senioren Beweegcoördinator realiseer je het beleid van de woonzorginstelling. Je organiseert, stimuleert en implementeert beweegaanbod aan de hand van de 7 bouwstenen van Inspectie Gezondheidszorg (IGZ). Doel is het bevorderen van gezondheid en welzijn van de cliënt  zowel fysiek als mentaal. Verwacht wordt dat je affiniteit hebt met de doelgroep senioren en zelf actief bent op het gebied van sport en bewegen met een redelijk vaardigheidsniveau.

Folder Senioren Beweegcoördinator (ROC Tilburg)
Folder Beweegstimulering Senioren (zie onder Begweegbegeleider) (CIOS Arnhem)

 

Voor meer informatie:
www.rijnijssel.nl/cursusaanbod
http://www.opleidingscentrumsportenbewegentilburg.nl/index.asp?c=22

website: Netcreators