Oudere werklozen dreigen buiten de boot te vallen

Oudere werklozen dreigen buiten de boot te vallen

De economie herstelt zich langzaam, maar oudere werklozen dreigen voor altijd buiten de boot te vallen. De arbeidsmarkt moet beter op ouderen worden ingericht.

Die boodschap brengt Martin Visser in zijn nieuwe boek ‘Komt het nog wel goed met ons’. De economisch journalist pleit voor een andere mentaliteit bij personeelswerkers, die bij oudere werknemers nog te vaak een ‘vut’ gevoel hebben. De overheid moet het voor oudere werknemers mogelijk maken om zonder financiële gevolgen te jobhoppen, want dan blijft een werknemer fris, zegt Visser. ‘Als je nu gaat jobhoppen ben je een dief van je eigen portemonnee omdat je bijvoorbeeld van pensioenfonds moet wisselen’. Visser is gematigd optimistisch over het einde van de crisis. Die is volgens hem zo complex dat het maar heel langzaam beter gaat. ‘Overheid, bedrijven en burgers hebben te veel schulden gemaakt, en het duurt gewoon heel lang voordat die zijn weggewerkt.’

We geven meer geld uit aan vakanties, pakken weer vaker de auto en het huishoudelijk vermogen daalt na meerdere jaren niet meer… Allemaal tekenen dat het de goede kant op gaat met onze economie? Dit bespreekt economisch journalist Martin Visser in zijn nieuwe boek over de staat van onze economie.

Foto: Max Pixel

website: Netcreators