Beweegpleinen

Yalp, opening nieuwe pandActive Ageing Nederland maakt zich samen met  zorginstellingen en gemeenten sterk voor de aanleg van beweegpleinen, ontmoetingsplekken en vitaliteitstuinen voor senioren. Waar mogelijk wordt een relatie gelegd tussen voldoende bewegen en gezonde voeding. Voor het realiseren van de beweegpleinen (inclusief een beweegprogramma) wordt onderzoek gedaan naar provinciale en lokale subsidies, fondsen en sponsormogelijkheden. In de regel levert ook een gemeente en/of een zorginstelling een bijdrage aan de totstandkoming van een beweegplein. Het eerste beweegplein wordt aangelegd in de gemeente Hattem.

Actueel

“Heel Nederland in beweging”

“Heel Nederland in beweging”

Oud-atlete Olga Commandeur, ambassadeur van het Active Ageing Platform, heeft de ambitie om heel Nederland in beweging te krijgen.

Oproep tot actie

Test uw gemeente

Hoe seniorvriendelijk is uw gemeente?

Onze missie

Active Ageing Nederland wil het leven van senioren aangenamer maken, zodat zij gezond en zelfstandig oud(er) kunnen worden. Om dit te bereiken bieden we een online en offline een kennis- een ontmoetingsplatform aan voor professionals die zich op senioren richten. Binnen het platform is samenwerking een sleutelbegrip. Het platform richt zich onder meer op het uitwisselen van kennis en ervaring, het ontwikkelen van nieuwe producten & diensten en het bij elkaar brengen van partijen (on line en off line) die met active ageing bezig zijn. Het platform is bedoeld voor overheden, kennisinstellingen, bedrijven en andere organisaties. Samen zijn we in staat om ervoor te zorgen dat senioren de regie over hun leven in eigen hand houden.

website: Netcreators