Project Seniorvriendelijke Gemeenten

IMG_6993b2_kopieDit project kent verschillende participatiemogelijkheden. Gemeenten kunnen vrijblijvend een test doen op deze website. Op basis van de test kunnen de gemeenten vragen om nader onderzoek; de Monitor Seniorvriendelijke Gemeenten. Voor dit vervolg op de test moeten gemeenten een vergoeding betalen.

De monitor brengt in beeld wat de sterke en minder sterke punten zijn van het (senioren)beleid van de gemeente. Bij de uitvoering van de monitor spelen de ouderen een hoofdrol. De monitor maakt duidelijk wat ouderen in een gemeente echt belangrijk vinden. Gegevens die tijdens de monitor in een gemeente worden vastgelegd, laten zich goed vergelijken met andere gemeenten. Op die manier wordt duidelijk hoe seniorvriendelijk Nederland is en ontstaan er bruikbare benchmarkgegevens.

De monitor is ontwikkeld door Active Ageing Nederland. De uitvoering van de monitor vindt plaats in samenwerking met Motivaction en AgeWise.

Actueel

Meld u aan voor de Werkconferentie!

Meld u aan voor de Werkconferentie!

De Werkconferentie Seniorvriendelijke Gemeenten op donderdag 5 juli aanstaande moet concrete bouwstenen opleveren voor een beter (senioren)beleid bij gemeenten.

Meer aandacht voor senioren(beleid)

Meer aandacht voor senioren(beleid)

Na de gemeenteraadsverkiezingen hebben veel nieuw gekozen bestuurders aangegeven dat meer aandacht moeten worden besteed aan senioren(beleid).

Van Maastricht naar Almere

Van Maastricht naar Almere

Nog dit voorjaar wordt de Monitor Seniorvriendelijke Gemeenten, die laat zien wat ouderen echt belangrijk vinden in hun gemeente, uitgevoerd in Almere.

Monitor Maastricht

Monitor Maastricht

Onlangs is de monitor uitgevoerd in de gemeente Maastricht. Veruit de meeste ouderen in Maastricht zijn tevreden over de kwaliteit van wonen in hun omgeving.

Veel positieve reacties op webinar

Veel positieve reacties op webinar

“We hebben van de deelnemers veel positieve reacties ontvangen, zowel tijdens als na het webinar. Veel gemeenten hebben inmiddels belangstelling getoond voor de monitor.”

Webinar gemist?

Webinar gemist?

Gisteren vond het webinar Monitor Seniorvriendelijke Gemeenten plaats. Webinar gemist? U kunt het webinar terugkijken!

Oproep tot actie

Test uw gemeente

Hoe seniorvriendelijk is uw gemeente?

Best Practices

Onze missie

Active Ageing Nederland wil het leven van senioren aangenamer maken, zodat zij gezond en zelfstandig oud(er) kunnen worden. Om dit te bereiken bieden we een online en offline een kennis- een ontmoetingsplatform aan voor professionals die zich op senioren richten. Binnen het platform is samenwerking een sleutelbegrip. Het platform richt zich onder meer op het uitwisselen van kennis en ervaring, het ontwikkelen van nieuwe producten & diensten en het bij elkaar brengen van partijen (on line en off line) die met active ageing bezig zijn. Het platform is bedoeld voor overheden, kennisinstellingen, bedrijven en andere organisaties. Samen zijn we in staat om ervoor te zorgen dat senioren de regie over hun leven in eigen hand houden.

website: Netcreators