Verduurzamen zorginstellingen

3532646348_940c23cfdb_bSamen met het bedrijf Dutch Sustainability Concepts is Active Ageing Nederland bezig met het verduurzamen van de accommodaties van zorginstellingen. Hierbij is het streven dat een zorginstelling door een pakket aan maatregelen fors kan bezuinigen op de (vaak hoge) energielasten. Het geld dat hiermee wordt vrijgespeeld, kan worden aangewend voor de aanleg van beweegpleinen, het openstellen van het restaurant van de zorginstelling voor ouderen uit de buurt, et cetera.

Steeds meer zorginstellingen tonen belangstelling voor dit verduurzamingstraject, waarbij onder meer wordt gekeken naar de komst van ledverlichting, isolatiemaatregelen en de plaatsing van zonnepanelen.  Active Ageing Nederland praat over energiemaatregelen met zorginstellingen in Heerde, Hattem, Arnhem, Renkum en Bemmel.

 

Actueel

Verduurzaming van zorgvastgoed

Verduurzaming van zorgvastgoed

Op het Nationaal Congres Active Ageing tonen we u tijdens de workshop ‘Verduurzaming van zorgvastgoed’ hoe in woonzorgcentra energiewinst te behalen is met o.a. dak- en gevelisolatie en verlichtingsmaatregelen.

Oproep tot actie

 

Meld u aan voor een scan!

Hoeveel kan uw zorginstelling besparen?

Onze missie

Active Ageing Nederland wil het leven van senioren aangenamer maken, zodat zij gezond en zelfstandig oud(er) kunnen worden. Om dit te bereiken bieden we een online en offline een kennis- een ontmoetingsplatform aan voor professionals die zich op senioren richten. Het platform is bedoeld voor overheden, kennisinstellingen, bedrijven en andere organisaties. Samen zijn we in staat om ervoor te zorgen dat senioren de regie over hun leven in eigen hand houden. Hierbij leggen we een accent op onder meer gezondheid, sociale participatie en veiligheid.

website: Netcreators