Regie over eigen gezondheid

Regie over eigen gezondheid

Het Groningse e-Health bedrijf VitalinQ heeft een voedingsapp ontwikkeld waarmee het individu weer de regisseur wordt van zijn of haar eigen gezondheid. VitalinQ biedt met de Q-Food app de gebruiker een helpende hand door het geven  van wetenschappelijk gevalideerd advies op het gebied van voeding, bewegen en gezondheid. De adviezen worden gebaseerd op persoonlijke gegevens, huidige gezondheidsstatus en persoonlijke voorkeuren. Een huishouden tot zes personen kan meegenomen worden in de app. Daarmee is Q-Food een unieke voedingsapp die mensen op een leuke, makkelijke manier, gezonder maakt.

Het team van Q-Food bestaat uit diëtisten, bewegingscoaches, wetenschappers en software-engineers. Samen werken zij aan de meest complete voedingsapp van Europa. Niet alleen consumenten maken gebruik van deze unieke voedingsapp, ook diëtisten, ziekenhuizen en bedrijven. Q-Food houdt namelijk rekening houdt met ziektebeelden als obesitas, diabetes, COPD en reuma en baseert zicht hierbij op wetenschappelijk gevalideerde adviezen. Ook leefstijlgerelateerde voorkeuren en diëten worden meegenomen. Hiermee kan een weekmenu worden ontwikkeld inclusief boodschappenlijst die het individu helpt naar een gezondere toekomst.

Naast voeding staat ook beweging centraal in de Q-Food app. Het is mogelijk om verschillende fitness devices als de Fitbit en een stappenteller te koppelen. Hiermee kan de voortgang bijgehouden worden en gekoppeld worden aan persoonlijke uitdagingen in de app. Wordt de app gebruikt in samenwerking met een diëtist of andere specialist, dan is het voor deze mogelijk de voortgang van de cliënt op afstand te volgen en te ondersteunen middels de geïntegreerde chatfunctie.

De Q-Food app is gratis te downloaden in de App en Play Store. Voor €14.99 per jaar krijg je toegang tot alle functionaliteiten. Voor diëtisten en andere health professionals zijn er voordelige business abonnementen.

website: Netcreators