Seniorvriendelijke Gemeenten

Seniorvriendelijke GemeentenUit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat over vijf jaar bijna de helft van de Nederlanders ouder is dan 50 jaar. De Rijksoverheid spreekt van een demografische transitie die grote invloed zal hebben op (de inrichting van) de samenleving. De sterke vergrijzing vraagt om een nieuwe kijk op beleidsthema’s als huisvesting, infrastructuur, mobiliteit, gezondheid & voeding, sport & beweging en vrije tijd. Een grote rol is hierin weggelegd voor de 390 gemeenten die Nederland rijk is.

Hoe pakken zij deze verantwoordelijkheid op? Waar liggen de kansen en waar liggen de knelpunten? En voor welke uitdagingen staan de gemeenten met het zicht op de toekomst? In de rubriek Seniorvriendelijke Gemeenten vertellen beleidsmakers en bestuurders over hoe zij gezond en zelfstandig in hun gemeente vormgeven.

Laatste bijdragen

Leden praktijkgroep

Aanbieding

Word partner

En profiteer van de vele voordelen

Oproep tot actie

Test uw gemeente

Hoe seniorvriendelijk is uw gemeente?

Ambassadeur aan het woord

 

“Een extra energie”

Wij zijn partner van Active Ageing Nederland omdat deze beweging voor ons een bevestiging is voor hetgeen waar we eigenlijk al heel lang mee bezig zijn. Daarnaast is het ook een extra slinger, een extra stuk energie om er verder mee te gaan. Wij willen dat ‘s-Hertogenbosch een stad wordt waar het gewoon leuk wonen, werken en recreëren is en dat geldt niet alleen voor jongen mensen, maar zeker ook voor senioren. Die positie willen we behouden en verder uitbouwen.

 

Corniel Groenen

Afdelingshoofd Sport & Recreatie, gemeente 's-Hertogenbosch

website: Netcreators