Samenwerking Active Ageing Nederland en Dance Connects

Samenwerking Active Ageing Nederland en Dance Connects

Stichting Dance Connects (Amsterdam) sluit zich aan bij het kennisplatform van Active Ageing Nederland. De stichting zet zich in voor danseducatie en danscreatie voor en met mensen van 60 jaar en ouder.

Vanuit meerdere locaties in Amsterdam verzorgt Dance Connects moderne danslessen voor 60-plussers. Moderne dans is bij Dance Connects meer dan alleen bewegen. Samen met professionele dansdocenten, muzikanten en met andere dansers, werken de deelnemers wekelijks aan hun conditie, flexibiliteit en evenwicht. Daarnaast ontwikkelen de dansers muzikaliteit en expressievermogen. Naast de danslessen voor senioren in de wijk, ontwikkelt Dance Connects ook danstheatervoorstellingen, workshops en evenementen voor en door senioren.

De activiteiten van de stichting fungeren als schakels. Dans is een krachtig middel om verbinding te creëren tussen mens en medemens, tussen mens en maatschappij. Via dans zet de stichting zich in voor participatie, sociale cohesie en welzijnsbevordering van doelgroepen die wegens fysieke, psychosociale en/of financiële redenen doorgaans niet in aanraking komen met deze kunstvorm. Wekelijks gezamenlijk dansen geeft de deelnemers een goed gevoel en zorgt ervoor dat ze een positieve connectie maken met de samenleving.

De stichting werkt met ervaren en gedreven beroepskunstenaars, die zich met passie voor hun vak en liefde voor de medemens inzetten voor meer verbinding is de samenleving. Floortje Rous is choreograaf en projectleider bij Dance Connects en is zich, na 5 jaar gewerkt te hebben als dansdocent bij het Gerrit van der Veencollege, volledig gaan richten op dans voor senioren. “Van werken met senioren leer ik dat iedere dag een nieuwe kans is en je nooit te oud bent om nieuwe dingen te leren.”

Het is onder meer de bedoeling dat Active Ageing Nederland en Dance Connects op verschillende plaatsen in Nederland dansactiviteiten voor ouderen gaan aanbieden.

Bekijk hier de trailer van de documentaire ‘Still Moving’ van Stichting Dance Connects, waarin een groep dansliefhebbers van 60 jaar en ouder gevolgd wordt op hun pad naar het podium.

website: Netcreators