Uniek boek over actief ouder worden: Wat beweegt jou?

Uniek boek over actief ouder worden: Wat beweegt jou?

Wat beweegt jou? Is de titel van een nieuw boek over actief ouder worden. Het boek verschijnt 30 mei 2017 en is geschreven door Olga Commandeur en Ruud Dirkse.

Het boek bevat eenvoudige beweegoefeningen voor in het leven van alledag, maar ook informatie over voeding, motivatie en de invloed van beweging op de meest voorkomende ouderdomskwalen. Het boek bevat daarnaast inspirerende ervaringsverhalen van 7 bekende Nederlanders: Anne-Wil Blankers, Willeke Alberti, Job Cohen, Hans Böhm, Eddy Pieters Graafland, Sjoukje Hooymaayer en Foppe de Haan. Het voorwoord is geschreven door hoogleraar Erik Scherder (o.a. bekend van De Wereld Draait Door), die in zijn voorwoord ingaat op de invloed van bewegen op het functioneren van de hersenen.

Het boek richt zich op iedereen vanaf een jaar of 60, zowel gezonde mensen, als mensen die te maken hebben met één of meer ouderdomskwalen. Gezonde senioren willen zo lang mogelijk vitaal blijven. Het boek geeft praktische tips die daarbij helpen. Het boek is ook geschikt voor ouderen die al wel met één of meer ouderdomskwalen te maken hebben, of voor mensen die mensen met ouderdomskwalen in hun directe omgeving kennen. De invloed van bewegen en actief zijn is groot, juist ook bij de dagelijkse omgang met ouderdomskwalen. Olga Commandeur en Ruud Dirkse leggen uit waarom en welke bewegingen/activiteiten specifiek nodig en goed zijn.

[Bron: www.watbeweegtjou.nu/ Foto: Pixabay]

website: Netcreators