Webinar gemist?

Webinar gemist?

Uit een representatief onderzoek onder senioren in Nederland blijkt dat er nog veel verbeterd moet worden aan de huisvesting van veel senioren willen zij zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Vooral het leefklimaat om de woning en de toegankelijkheid van het openbaar vervoer schieten nu tekort. Daarnaast schiet de communicatie met hulpverleners in de gemeente vaak tekort. Pieter Paul Verheggen (directeur onderzoeksbureau Motivaction) vertelde tijdens het webinar meer over de uitkomsten van dit onderzoek en de zaken die voor senioren belangrijk zijn om te kunnen blijven wonen in hun gemeente.

Webinar gemist? U kunt het webinar hier terugkijken.

Monitor Seniorvriendelijke Gemeenten

Wilt u weten wat de senioren in uw gemeente vinden en wat de sterke en minder sterke punten van uw gemeente zijn? Laat dan de Monitor Seniorvriendelijke Gemeenten uitvoeren. De monitor maakt duidelijk wat senioren in uw gemeente echt belangrijk vinden.

Bij uitvoering van de monitor ontvangt uw gemeente:

  • De mening van senioren over belangrijke beleidsthema’s;
  • Benchmarkgegevens van wat senioren in Nederland belangrijk vinden;
  • Best practices.

Meer informatie over de Monitor Seniovriendelijke Gemeenten is te vinden op deze pagina. Of neem contact op met Active Ageing Nederland. We komen graag bij u langs om te bespreken hoe de monitor ook voor uw gemeente van toegevoegde waarde kan zijn. U kunt Active Ageing Nederland bereiken via telefoonnummer 026 – 443 82 87 of via info@activeageingnederland.nl.

website: Netcreators