WelkomLife: platform dat midden in het leven staat

WelkomLife: platform dat midden in het leven staat

Vroeger vond ik iemand van 50 jaar oud, dat waren mensen die zich aan het opmaken waren voor hun pensioen. Misschien een beetje zwart wit, maar als je jong bent, kijk je nog een beetje anders naar de wereld. Inmiddels weet ik beter. De wereld is veranderd en iemand van vijftig staat midden in het leven. Ik kan het weten, want ben de 50 inmiddels al weer geruime tijd geleden gepasseerd.

Door: Hein Vergeer

Hein Vergeer is oud-wereldkampioen schaatsen en partner van Active Ageing Nederland. Vergeer richt zich op de ontwikkeling van WelkomLife, het platform voor vitale senioren.

De doelgroep waartoe ik behoor, is straks de grootste bevolkingsgroep in Nederland. In 2020 hebben we 7,2 miljoen inwoners die ouder zijn dan 50 jaar en dat is op dat moment 45 procent van onze totale bevolking. Daarnaast heeft deze groep dan ook nog eens 80 procent van het vermogen in handen. Dat zijn toch best wel serieuze cijfers. Reden te meer om eens goed te kijken wat er nu eigenlijk in onze wereld gebeurt en wat ons bezighoudt.

We lezen dat we langer door moeten werken dat we langer zelfstandig moeten blijven wonen. Dat lijken misschien geen goede vooruitzichten, toch denk ik dat we dat in een ander daglicht moeten zien. We worden namelijk steeds ouder en hebben de mogelijkheden om langer gezond en vitaal te blijven. Je hebt zelf een grote invloed op je eigen welbevinden. Natuurlijk kan je ziek worden, maar een aantal zaken kan je toch echt zelf zorg voor dragen. Voldoende beweging en goede voeding zijn zaken die daarbij een cruciale rol spelen. Daarnaast is het belangrijk dat je voldoende ontspanning vindt in een wereld die vaak stressvol is. Dat lijkt vaak makkelijker gezegd dan gedaan. We worden op allerlei manieren doodgegooid met allerlei goedbedoelde adviezen. Maar zijn die adviezen ook daadwerkelijk  bruikbaar? En hoe vul ik dat dan in?  Dat is waar wij met WelkomLife een antwoord op willen geven. Hoe? Door samen te werken met experts en organisaties die iedere dag te maken hebben met deze vraagstukken. Die ervoor zorg kunnen dragen dat u de juiste adviezen krijgt die voor uw situatie van toepassing zijn. Daarnaast neemt WelkomLife zijn lezers op sleeptouw  door het dagelijks leven van reizen, financiën, ontspanning, gezondheid, bewegen tot het bieden van diensten die het leven een stuk aangenamer maken en mooie aanbiedingen die elders niet te vinden zijn.

WelkomLife zal speciaal samen met haar partners evenementen voor haar doelgroep organiseren. Het platform is dan wel gericht op de 50-plusser, maar we zullen dit niet expliciet benoemen, al was het alleen maar dat we niet aangesproken willen worden op onze leeftijd. We voelen ons niet oud en hebben nog heel veel leuke dingen in het vooruitzicht.

Met ander woorden WelkomLife is een platform dat midden in het leven staat.

website: Netcreators