Woontechnologie

domotica

De toepassing van technologie in de zorg is sterk in opkomst. Woontechnologie maakt het mogelijk dat ouderen langer zelfstandig kunnen blijven wonen. Betere infrastructuur, nieuwe apparaten en steeds meer verschillende applicaties zorgen ervoor dat de inzet van technologie kan leiden tot meer (woon)comfort, een veiliger gevoel, meer sociale contacten en betere communicatie tussen verplegend personeel en bewoners.

Active Ageing Nederland heeft samen met Elbuco (leverancier van hardware) en Sentean (leverancier van software) een nieuw concept ontwikkeld met de naam ‘Woontechnologie’. Dit concept biedt integraal en op maat gemaakt advies voor ziekenhuizen en zorginstellingen die de mogelijkheden op het gebied van woontechnologie volop willen benutten.

Actueel

Ouderen overwegen vaker een verhuizing

Ouderen overwegen vaker een verhuizing

Ouderen dachten in 2015 vaker over een verhuizing na dan in voorgaande jaren. Dat blijkt uit recent onderzoek van het CBS op basis van het WoonOnderzoek Nederland (WoON).

Oproep tot actie

Test uw gemeente

Hoe seniorvriendelijk is uw gemeente?

Onze missie

Active Ageing Nederland wil het leven van senioren aangenamer maken, zodat zij gezond en zelfstandig oud(er) kunnen worden. Om dit te bereiken bieden we een online en offline een kennis- een ontmoetingsplatform aan voor professionals die zich op senioren richten. Binnen het platform is samenwerking een sleutelbegrip. Het platform richt zich onder meer op het uitwisselen van kennis en ervaring, het ontwikkelen van nieuwe producten & diensten en het bij elkaar brengen van partijen (on line en off line) die met active ageing bezig zijn. Het platform is bedoeld voor overheden, kennisinstellingen, bedrijven en andere organisaties. Samen zijn we in staat om ervoor te zorgen dat senioren de regie over hun leven in eigen hand houden.

website: Netcreators